Event biljettskanning

banner

Projektsummering

En app med namnet Kultur Centralen är en enkel app som skannar deltagarnas biljett, via en QR kod. Den här appen är alltså en event biljettskanning som gör det enklare för personalen att skanna deltagarnas QR-koder.

Branding, identitet, webbdesign, UX / UI

Kultur Centralen app:

Deltagarna checkar in till deras event genom en QR-kod är ett av de enklaste och snabbaste sätten att få människor genom dörren till ditt evenemang, tack vare dagens teknologi helt enkelt. Den här appen gör det ännu enklare då du inte behöver en specifik dator som registrerar deltagarnas biljetter.

Elsewhere och Kultur Centralen har hjälpt varandra:

Kultur Centralen är en app som vi på Elsewhere har hjälpt till att skapa och utveckla. Den laddas ner i en mobiltelefon eller i en surfplatta för att kunna skanna biljetterna. Smidigare och enklare än så kan det inte bli.Att stå på kö kan vara rätt så jobbigt och tröttsamt för att behöva checka in till eventet, det kan även vara drygt och trist. Därför har appen skapats för att skippa lång kö och gå snabbare, men även för att få dina deltagare en bättre och positiv upplevelse. Detta är alltså ditt första intryck till deltagarna innan deras event startar, tack vare denna event biljettskanning.

Incheckning via QR-kod:

Med hjälp av appen kan deltagarna ta fram sina mobiltelefoner eller surfplattor för att visa upp sina QR-koder, för en snabb incheckning. Utskrivna biljetter fungerar på samma sätt, de visar QR-koden på sin biljett, personalen skannar den och klart! Incheckning är klar och personalen är redan vidare till nästa personer i kön.
hello

Funktioner

  • Skanna QR-koder
  • Skanna streckkoder
  • Skriv in bokningsnumret manuellt
  • Skannar till flera evenemang samtidigt
  • Checka in och checka ut
  • Molnverifiering för flera ingångar
hello

Project Api’s / 3rd Party Tools

Tekniska utmaningar

Det viktigaste i ett biljettavläsningssystem är hastigheten. I det här fallet måste hela appen vara smidig för att ge all kraft till mobilenheten eller surfplattan. Anledningen till det är att för att den ska kunna använda kameran och analysera bilden. Efter det så är det även viktigt för appen att kommunicera med den centrala databasen, för att kunna verifiera och skanna QR-koden. Just detta är det viktigt att kommunikationen med serversidan api vara väldigt snabb.
hello

Related Posts

Web Summit är tillbaka och vi kommer att vara där!

september 29, 2021 / Mattias Jacobsson

Vi flyttar till Spaces

januari 16, 2020 / Mikael Strand

Intresserad av att anlita oss?

Vi tillhandahåller programvara av hög kvalité för dina affärslösningar