EVENT BILJETTSSKANNING

Projektsummering

Branding, identitet, webbdesign, UX / UI

Deltagarincheckning med QR-koder är ett av de enklaste och snabbaste sätten att få människor genom dörren till ditt evenemang. Den här appen gör det ännu enklare eftersom du inte behöver någon specifik hårdvara, du har den handhållna skannern direkt i din telefon. Förutom kön till badrummet är registrerings- och incheckningskön vanligtvis den längsta väntan som människor kommer att uppleva vid ett evenemang. Att vänta är drygt och trist eller värre, det är dina deltagares första upplevelse när de kommer. Du får ingen andra chans att göra ett första intryck. Med hjälp av appen kan deltagare ta fram sin smartphone och presentera sin QR-kod för en snabb incheckning. Utskrivna biljetter fungerar på samma sätt, de visar QR-koden på sin biljett, din personal skannar den och klart! Incheckning är klar och personalen är redan vidare till nästa personer i kön.

Funktioner

  • Skanna QR-koder
  • Skanna streckkoder
  • Skriv in bokningsnumret manuellt
  • Skannar till flera evenemang samtidigt
  • Checka in och checka ut
  • Molnverifiering för flera ingångar

Project Api’s / 3rd Party Tools

Tekniska utmaningar

Det viktigaste i ett biljettavläsningssystem är hastigheten. I det här fallet måste hela appen vara smidig för att ge all den kraft som mobilenheten kan ge för att använda kameran och analysera bilden.

Efter det är det näst viktigaste för appen att kommunicera med den centrala databasen för att verifiera koden som just skannas.

I detta måste kommunikationen med serversidan api vara supersnabb.

Related Posts

Vi flyttar till Spaces

januari 16, 2020 / Mikael Strand

Elsewhere + smartData = Sant

oktober 16, 2019 / Mattias Jacobsson

Intresserad av att anlita oss?

Vi tillhandahåller programvara av hög kvalité för dina affärslösningar