PLACE FOR TITLE

maj 29, 2019

Apputveckling

Vi på Elsewhere är ett utvecklingsföretag för mobilappar som hjälper dig att komplettera dina produkter och tjänster med en modern App. Numera är det nästan ett måste för dig som produkt och tjänsteleverantör att även ha en app med i utbudet. Vi hittar sätt för er att koppla ihop mobilens alla möjligheter med GPS, kamera, lägessensorer och persondata med era tjänster och behov.

hellos

Arbetssätt och metoder

Eftersom vi är ett utvecklingsföretag för bland annat mobilappar och vårt arbetssätt där vi arbetar med scrum, så bestämmer ni som kund vilka delar som är de viktigaste för er.

Vi arbetar agilt med metoden Scrum. Detta tillsammans med verktyget Microsoft Dev Ops vilket är ett system både för en utvecklingsprocess men även en förvaltning och driftprocess.

Ett utvecklingsföretag för mobilappar

Appdesign

Tillsammans med er grafiska profil och ett flödesschema designar vi sedan alla vyer som finns i appen.

Dessa vyer är sedan grunden för arbetet med att tillverka appen.

Android och Kotlin i Android Studio

Android och Kotlin i Android Studio

Kotlins moderna språkfunktioner låter oss fokusera på att uttrycka dina idéer och skriva mindre kod.

Java är det mest använda språket för Android-utveckling, men det betyder inte att det alltid är det bästa valet. Java är gammalt och har varit långsamt att modernisera. Därför använder vi Kotlin som ett komplement.
Android Studio erbjuder förstklassigt stöd för Kotlin. Det har till och med inbyggda verktyg som hjälper oss att konvertera Java-baserad kod till Kotlin.

Ett utvecklingsföretag för mobilappar

iOS och Swift 5 i Xcode

Swift är ett kraftfullt och intuitivt programmeringsspråk för macOS, iOS, watchOS, tvOS och vidare.

Att skriva Swift-kod är interaktiv och rolig, syntaxen är kortfattad men ändå uttrycksfull och Swift innehåller moderna funktioner som vi utvecklare älskar. Swift-kod är säker från design, men producerar också programvara som går blixtsnabbt.
Med en helt ny design som ser bra ut på macOS Big Sur har Xcode anpassningsbara teckensnittsstorlekar för navigatorn, strömlinjeformad kodkomplettering och nya dokumentflikar. Xcode bygger Universal-appar som standard för att stödja Mac med Apple Silicon, ofta utan att ändra en enda kodrad.

Scrum

Scrum

Scrum är en metodik för systemutveckling.

En fördel med scrum är fokuseringen på affärsnytta och möjligheten att förändra projektet på ett strukturerat sätt. I scrum finns det inte en klassisk kravspecifikation utan man har istället en backlog. En backlog är kort sagt en prioriterad och levande lista med önskemål.
Utvecklingen bedrivs i cykler (Sprintar) om två veckor där man efter varje sprint har något att visa upp för dig som kund.
Kan man som leverantör ge ett fast pris för ett uppdrag där man arbetar med scrum och agile utveckling?
Ja, vi ger ett fast pris för att genomföra ett visst antal sprintar. Genom att estimera backlogen kan man få fram hur många sprintar som borde krävas. Ni som kund ser till att prioritera upp de krav som finns. Om teamet hinner göra mer än förväntat kan fler önskemål från backlogen genomföras. Om teamet inte hinner leverera det som förväntas faller de lägst prioriterade önskemålen bort.

Related Posts

Elsewhere + smartData = Sant

oktober 20, 2021 / Ilaf Almosaibi

Web Summit är tillbaka och vi kommer att vara där!

september 29, 2021 / Mattias Jacobsson

Vi flyttar till Spaces

januari 16, 2020 / Mikael Strand

Intresserad av att anlita oss?

Vi tillhandahåller programvara av hög kvalité för dina affärslösningar